Marije van der Put

coaching en training

Over Marije

Mijn visie is dat alles met elkaar in verbinding staat; gedachten, gevoelens, dromen en je omgeving. Alles is energie. Alle aspecten bekijken en zien waar je zelf invloed op hebt is een effectieve manier om iets in beweging te krijgen. Beweging zorgt voor groei en ontwikkeling. Als jij in beweging komt, beweegt je omgeving en, zelfs het gehele universum, met je mee. 

“Met mijn gezin woon ik op IJburg. Ik ben graag in de natuur; suppen, zwemmen, fietsen of wandelen. Alleen. Of samen met iemand. De natuur, en alles wat daarin leeft, geeft rust en brengt me balans.”

Zestien jaar werkte ik als docent en coach op alle leerniveaus in het voortgezet onderwijs in en rondom Amsterdam. Vanaf 2018 ben ik werkzaam als docentcoach op het Hout en meubileringscollege, een mbo-vakschool. Verbinding maken met studenten en collega’s staat voor mij op nummer één. Daarna komt het leren en reflecteren.

Na een kort avontuur in de tijdschriftjournalistiek, werd ik docent Nederlands. Regelmatig zag ik leerlingen met ‘problemen’ en wenste hen meer balans en inzichten. Daarom volgde ik van 2011 tot 2013 de Post HBO opleiding ‘Begeleider in het onderwijs’ en werkte ik als Leerlingbegeleider. Van 2017 tot 2019 heb ik de training tot Didactisch Beeldcoach gevolgd bij V&F Onderwijsconsult. In 2019 werd ik gecertificeerd Matrixcoach. Sinds 2015 werk ik aan mijn persoonlijke ontwikkeling in een intuïtieve ontwikkelgroep. In 2020 startte ik bij het Center for ECO-intention, waar ik (nog meer) heb leren werken met mijn intuïtie en levensenergie. In 2022 volgde ik de training Oplossingsgericht Coachen; coachen vanuit krachtbronnen (die elk mens volop heeft) staat hierbij centraal.